2016. máj 16.

Outlander

írta: Kyszy
Outlander

Elvarázsol, kikapcsol, megindít, felkavar... és még sorolhatnám. Életem egyik legkiemelkedőbb olvasmánya!

Eleinte vonakodva kezdtem el olvasni, hisz egy időutazással kezdődik, ez pedig nem igazán az én stílusom. (gondoltam addig, amíg bele nem kezdtem) Már az elején imádtam azt az óriási szeretetet, ami Claire és Frank között volt. Utána pedig el se akartam hinni, hogy létezhet szerelem egy Jamie féle fiú és egy érettebb nő között. Igen is létezhet. Ők ketten bebizonyították számomra, hogy a szerelem mindent legyőz és ketten képesek a legnehezebb akadályokat is átugrani. Nem csak ők egymásba, de én is beléjük szerettem és a köztük lévő kapocsba is. Néha már féltékeny is voltam Claire-re, hogy mennyire szerencsés nő.

Majd belegondoltam... Nem, nem az, hisz elvesztette a férjét, egy számára ismeretlen világba került, kényszerítették egy házasságra, többször bántalmazták és még napestig sorolhatnánk az őt ért megpróbáltatásokat. Csupán azért mondható ő szerencsésnek, mert hamar sikerült alkalmazkodnia és tudta az új életében alkalmazni azt, amit már korábban (vagy inkább később, nézőpont kérdése) megtanult. 

Tanulságos olvasmány, emellett pedig rendkívül szórakoztató is. Szemtanúi lehetünk egy meglévő és egy kibontakozó szerelemnek, néhol jókat kacaghatunk, míg pár oldal múlva a könnyeinkkel kell küszködni és ha mindez nem lenne elég, rengeteg erotikát és kap az olvasó.

Miután Az idegen és a Szitakötő borostyánban köteteket is elolvastam, nekiláttam a könyv alapján készült sorozatnak is. Szerencsére nem kellett csalódnom, hisz Diana Gabaldon regénye fantasztikus módon megjeleníthető a vásznon is. A skót zene pedig csak még jobban fokozza a hangulatot. Egyszerűen imádom és mindenkit csak biztatni tudok, hogy kezdjen bele a könyvbe (és a sorozatba is) és ne hátráljon meg majd' ezer oldal láttán. :)

Szólj hozzá

olvasás könyv könyvajánló fine selection Outlander Könyvmolyképző Diana Gabaldon